Coding Giants - programming for children - Spoznaj moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Spoznaj moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost


7 minutes reading

Spoznajte moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost

 

Priljubljenost Pythona še naprej narašča in to ne brez razloga. Ta vsestranski programski jezik se ponaša s preprosto in intuitivno sintakso, ki omogoča hitro pretvorbo idej v programsko kodo in hitro implementacijo sprememb in dopolnitev. Za razliko od mnogih drugih jezikov Python odlikuje manjša odvisnost od knjižnic tretjih proizvajalcev, zaradi česar je odlična izbira za razvijalce vseh stopenj.

 

Prednosti programskega jezika Python

 

V samo nekaj mesecih predanega študija lahko izkoristite ves potencial tega programskega jezika. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen programer, so prvi koraki programiranja v  Pythonu, preprosti in omogoča hitro napredovanje. Python je popolnoma brezplačen, na internetu pa je na voljo množica vodičev, primerov in široka podporna skupnost programerjev z bogatim naborom izkušenj.

 

Vendar ima lahko samostojno učenje svoje pasti, od pomanjkanja motivacije do nestrukturiranega učenja. Ključ do uspeha je v pravilnem razmerjem med samostojnim učenjem in učenje ob podpori izkušenega programerja - mentorja na specializiranem tečaju programiranja. Če želite obvladati Python in razmišljate o programiranju kot znanju, ki vam bo zagotovila dodatno kompetenčno znanje v prihodnosti, si udeležite tečaja »Uvod v programiranje – Python« v šoli programiranja az otroke in mladino Coding Giants Slovenija.

Obstaja več prepričljivih razlogov, zakaj bi morali mladi  razmisliti o učenju Pythona kot svojega prvega programskega jezika:

  • Preprostost in intuitivnost: Python je znan po čisti in lahko berljivi sintaksi. Njegova koda je strukturirana z uporabo zamikov, zaradi česar je bolj intuitivna in začetnikom prijazna. Ta preprostost zmanjša verjetnost napak in pomaga pri osredotočanju na osnovne koncepte programiranja.
  • Široko področje uporabnosti: Python je vsestranski programski jezik, ki se uporablja na različnih področjih, kot so razvoj za splet, obdelava velikih količin podatkov, umetna inteligenca, strojno učenje, znanstveno računalništvo itd. Učenje Pythona nudi posamezniku osnovo za raziskovanje širokega nabora kariernih poti in področij.
  • Spletna podporna skupnost: Python ima obsežno in aktivno spletno skupnost uporabnikov, kar ima za posledico obilico virov različnih nivojev zahtevnosti, dokumentacije in izobraževalnih virov. Posameznik lahko preprosto dostopa do brezplačnih učnih gradiv in poiščejo pomoč skupnosti uporabnikov, ki so se prirpavljeni spopasti s še tako zahtevnim izzivom .
  • Hitra izdelava prototipov: sintaksa in pravilaprogramiranja v programskem jeziku Python omogoča, da je mogoče zamisli hitro spremeniti v delujočo programsko kodo, kar začetnika dodatno motivira, saj lahko rezultate svojega učenja hitro preverja v delujočih prototopish in rešitvah.
  • Veliko povpraševanje: poznavanje programiranja v programskem jeziku Pythonu so iskane kompetence pri zaposlovanju v različnih panogah. Mnoga podjetja uporabljajo Python na področju industrijske avtomatizacije, spletnega razvoja, analize podatkov, kar prinaša prednost pri izgradnji kariere in iskanju boljših kariernih priložnosti.
  • Združljivost med platformami: programska koda napisana v programskem jeziku Python je enostavno prenosljiva, kar pomeni, da je rešite pripravljena za en operacijski sistem brez večjih spremmeb prenosljiva na drugrga. Zaradi tega je Python odlična izbira za uporabnike in okolja, kjer se  uporabljaja različne vrste računalniških sistemov.
  • Skupnost in sodelovanje: Pythonova odprtokodna narava spodbuja sodelovanje in izmenjavo med programerji razvijalci. Kdor se loti spoznavanja Pythona kot prvega ali dodatnega  programskega jezika se lahko hitro vključi v sodelovanje v odprtokodnih projektih. Na ta način lahko glede na svoje znanje prispeva k razvoju programske opreme za reševanje praktičnih primerov na katerih sodeluje več programerjev, ki tako pridobivajo izkušnje in hkrati gradijo svoje portfelje programerskih projektov v katerih so sodelovali.
  • Veščine reševanja problemov: Učenje programiranja s Pythonom spodbuja logično razmišljanje in veščine reševanja problemov. Posamezniki se nauči rzdelati kompleksne probleme na manjše, obvladljive dele in razviti algoritme za njihovo reševanje.
  • Prehod na druge programske  jezike: Ko posameznik razume koncepte programiranja v Pythonu, postane prehod na druge programske jezike lažji. Narava Pythona varuje začetnike pred podrobnostmi in jim omogoča, da se osredotočijo na učenje temeljnih konceptov, ki veljajo za večino programskih jezikov.
  • Zabaven in privlačen: Python pogosto velja za zabaven jezik za učenje. S knjižnicami in ogrodji za razvoj iger, grafike in interaktivnih aplikacij se lahko učenci vključijo v ustvarjalne in prijetne projekte programiranja.

 

Če povzamemo, Python je zaradi berljivosti, vsestranskosti, bogastva virov in iskanosti na današnjem trgu dela idealna izbira za nekoga, ki vstopa v svet programiranja. Zagotavlja močne temelje v programskih konceptih, hkrati pa ponuja priložnosti za raziskovanje in specializacijo na različnih področjih.

 

 Kariera in plače Pythona programerjev

 Za tiste, ki se podajo v svet razvoja s programskim jezikom Python so verjetno zanimivi prejemki programerjev z znanjem tega programskega jezika. Razvijalci v programskem jeziku Python se praviloma uvrščajo med najbolje plačane kadre v panogi informacijskih tehnologij. Njihovi prejemki se gibljejo od 1.500 € do 1.800 € na mesec za mlajše programerje (Junior Python Developer), pa vse do 3000€ in več za izkušenejše. Gre za privlačne zneskkot e, vendar velja upoštevati dejstvo, da je vaš napredek na področju programiranja in razvoja v Python programskem jeziku, tako kot v drugih poklicih  odvisen od vztrajnosti, spretnosti in sposobnosti sprejemanja novih znanj. Gre za dinamično panogo, kjer sta nenehno učenje in rast temelja uspešne kariere.

 V šoli programiranja Coding Giants se je mogoče seznaniti s programskim jezikom Python na dveh ratličnih stopnjah:

Uvod v programiranje s programskim jezikom Python, I. st.

Uvod v programiranje s programskim jezikom Pythona, II. stopnja

Zaključek

 Privlačnost Pythona je v njegovi preprostosti, vsestranskosti in neštetih priložnostih, ki jih ponuja. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen razvijalec, vam Python odpira vrata v svet neskončnih možnosti. Če želite kar najbolje izkoristiti svoje potovanje, razmislite o vpisu v tečaj kot je »Uvod v programiranje – Python« v šoli programiranja Coding Giants. Ne pozabite, da vaš potencial za rast ne pozna meja.


Nazaj Naprej

User Rating: 4 / 5

Oceni članek

Kako dolgo se je treba učiti, da postaneš programer?
Blog

Kako dolgo se je treba učiti, da postaneš programer?

Vse več mladih se odloča za učenje programiranja. To je trenutno ena najbolj iskanih in najbolje plačanih poklicev prihodnosti, ki se...

Preberi več
Spoznajte Ado Lovelace, prvo programerko na svetu!
Blog

Spoznajte Ado Lovelace, prvo programerko na svetu!

Neverjetna zgodba vizionarke iz 19. stoletja, ki je postavila temelje sodobnega računalništvo. 👩‍🔬 Kdo je bila Ada Lovelace? Ada je bila...

Preberi več

Naši partnerji