Coding Giants - programming for children - Učenje programiranja in izdelava iger v okolju Unity

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Učenje programiranja in izdelava iger v okolju Unity


6 minutes reading

Unity je priljubljena in izjemno prilagodljiva razvojna platforma za razvoj iger, ki ponuja toliko funkcij, da lahko z njo ustvarite skoraj vsak virtualno okolje, ki si ga zamislite. Na tej platformi je bil ustvarjen Pokémon Go. S programom Coding Giants Slovenia se lahko vsak, ki ga to zanima nauči uporabljati Unity za izdelavo preprostih in tudi bolj zapletenih računalniških iger, ob hkratnem učenju programskega jezika C#. Gre za učenje programiranja in spoznavanja digitalnih tehnologij na zabaven način, ki širi obzorja in zagotavlja kompetence, ki so v digitalni realnosti izjemno aktualne in iskane!

Kaj je Unity in kako se uporablja?

‌Unity uporabljajo jo tako profesionalni razvijalci iger kot tudi tisti, ki igre ustvarjajo kot hobi. Gre za brezplačno platformo, ki vključuje bogato knjižnico že pripravljenih rešitev. V Unity je mogoče ustvariti skoraj vsako igro, animacijo ali vizualizacijo, ki si jo zamislite. Zamišljene scenarije in grafična okolja je mogoče uresničiti z uporabo razpoložjivih modelov in lastnih programskih skript, za kar je v okolju UNITY mogoče uporabiti programskem jezik C#, ki je  vsesplošno razširjene profesionalen in zelo univerzalen programski jezik. 

Kako sprogramirati svojo računalniško igro v okolju UNITY?

Gre za zelo intuitivno in zabavno okolje, kjer pripravite osnutek projekta s pomočjo v naprej pripravljenih orodij, ga poimenujete in določite njegovo perspektivo (2D, 3D). Grafično podobo igre sestavljajo številni elementi, npr. oder, igra, konzola, itd.. Izdelava igre obsega  razvoj lastnih programskih skript, pa tudi uporabo že razpoložljivih modulov iz programskih knjižnic vključenih v UNITY. Orodje kot tako omogoča znotraj enega okolja razvoj celotne igre (virtualno okolje, junake, zgodbe, spopade, igranje, ravni) in jo objaviti ter ponuditi v uporabo drugim.

Zakaj bi se naj mladi programerji seznanili z razvojem iger v Unity?

‌Razvoj računalniških iger je lahko odličen način za smiseln in koristen način preživljanja prostega časa pred računalniškim zaslonom! ‌Starši imajo sicer pomisleke, vendar mladi obožujejo računalniške igre, to je ena izmed njihovih najljubših razvedril. To njihovo navdušenje je smiselno izkoristiti za usmerjanje njihovih aktivnosti v aktiven način ukvarjanja z računalniškimi igrami, oziroma način, ki jim lahko prinese zelo širok nabor znanj. Zato je ustvarjanje iger ena najboljših motivacij naravnana k spodbujanju učenja programiranja. Igra postane primer, na podlagi katerega imajo otroci možnost razumeti mehanizme in principe delovanja in oblikovanja programov. Unity je odlična platforma za otroke in mladostnike, ki že imajo nekaj izkušenj s programiranjem ali za mlade, ki želijo svojo programersko avanturo začeti ravno zaradi ustvarjanja lastnih računalniških iger. ‌Razvoj iger v Unity, ob hkratnem spoznavanj programskega jezika C#, daje otrokom in najstnikom priložnost, da ustvarijo lastne igre in utrjujejo veščine, ki jim bodo omogočile, da svojo navdušenje in strast kasneje spremenijo tudi v karierno pot. Tudi če se mladostnik odloči za drugo poklicno pot, mu bo poznavanje programiranja v C# in programerskih orodij kot je UNITY omogočilo ukvarjanje s hobiji in smiselno uporabo novih tehnologij.

Zakaj se Unity uporablja pri učenju programiranja?

Učenje programiranja na primeru računalniških iger je mladim razumljivo in privlačno. Uporabniški vmesnik okolja Unity in funkcionalnost te platforme mladi uporabniki hitro osvojijo, možnost uporabe pa je skoraj brezmejna. S programiranjem v Unityju se otroci in mladostniki učijo univerzalnega in enega najbolj priljubljenih jezikov, ki bi ga lahko v prihodnosti uporabljali za profesionalen razvoj ne le iger, ampak glede na hkratno usvajanje programskega jezika C#, tudi širše. Poznavanje Unityja mladim odpira številne poti za nadaljnjo kariero ali uresničevanje lastnih hotenj.

Kako naj bo zastavljeno učenje programiranja za otroke?

Cilj učenja programiranja ni le privzgojiti otrokom poznavanje in razumevanje programskih jezikov in programske kode, ampak tudi spodbuditi njihov razvoj na številnih drugih področjih življenja. Programiranje ja zahteva logična in kreativna aktivnost, spodbuja pa  tudi vztrajnost in potrpežljivost pri iskanju novih rešitev. Pri tem pa vam ni potrebno skrbet, da boste otroka obremenili s tehničnimi informacijami – saj se v šoli Coding Giants zavedamo in poudarjamo, da je za učenje programiranja potreben čas.

Pri kateri starosti je smiselno začeti učiti se programiranja v Unity?

Coding Giants Slovenija organizira tečaje ustvarjanja iger v Unity za otroke in mladostnike od 13 do 19 let. Vsi tečaji naše šole programiranja so zasnovani za določeno starostno skupino (maksimalna starostna razlika med udeleženci je dve leti).

Ponudba šole programiranja Coding Giants

Odlikuje nas predanost v posredovanju znanj mlajšim generacijam, hkrati pa smo tehniški zanesenjaki, programiranje in raziskovanje sveta informacijskih tehnologij je naša strast. Vsak tečaj, ki ga ponujamo, poučujejo izkušeni strokovnjaki, ali študenti zaključnih letnikov študija računalništva in informatike, dodatno usposobljeni v poznavanju in uporabi sodobnih pedagoških pristopov. Po opravljenem tečaju vsak udeleženec prejme potrdilo o usvojenem znanju in opravljenem tečaju.

 Brezplačne delavnice Code with Giants

Code with Giants so brezplačne delavnice programiranja za otroke in mlade, ki jih šola Coding Giants Slovenija organizira večkrat na leto. Glavni cilj delavnic je predstavitev pomena učenja programiranja in digitalne pismenosti.  Brezplačne delavnice so enkratna priložnost, da se seznanite s programi šole programiranja Coding Giants, spoznate naš način dela in naše predavatelje.

 

Prijava na ONLINE brezplačno delavnico 

Prijava na brezplačno delavnico v UČILNICI 

 
AA Brezplačne delavnice programiranja za otroke in mladino 7-19 let                                   

Nazaj Naprej

User Rating: 5 / 5

Oceni članek

Ali se je mogoče naučiti programirati s pomočjo priljubljenih računalniških iger?
Blog

Ali se je mogoče naučiti programirati s pomočjo priljubljenih računalniških iger?

Starši bi jih najraje prepovedali, otroci jih obožujejo. Računalniške igrice, seveda. Vendar pa je mogoče s pravilnimi pristopi igranje...

Preberi več
7 načinov, kako lahko prispevate k digitalni ozaveščenosti svojih otrok
Blog

7 načinov, kako lahko prispevate k digitalni ozaveščenosti svojih otrok

Digitalne naprave in aplikacije zanje so v zadnjih nekaj desetletjih pripomogle k temu, da so informacije bolj dostopne in uporabne kot...

Preberi več

Naši partnerji