Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Tečaj je namenjen udeležencem, ki so pred tem uspešno zaključili tečaj Uvod v programiranje s programskim jezikom C# (1.in 2. stopnja) ali Uvod v programiranje s programskim jezikom Python (1.in 2. stopnja).

Prvi semester tečaja je uvod v spoznavanje hekerskih tehnik, etičnih vdorov in spletno varnost. Poleg osnovnih konceptov, kot so pentesti, hekanje, skripte in hekerski programi, poskušamo spoznati različne vrste napadov.

  • 14 srečanj (enkrat tedensko)

  • 2 x 45 min (vsako srečanje)

  • Število udelžencev (10)


Pet mesečnih obrokov po €59.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

V okviru tečaja bodo udeleženci izdelali spletno stran, seznanili se bodo s tehnikami izdelave sodobnih spletnih strani in ustvarjanja interaktivnih elementov (spoznali bodo programske jezike HTML, CSS, JavaScript). Tečaj temelji na spoznavanju tehnik, ki se uorabljajo pri spletnih vdorih s ciljem naučiti se varovanja pred različnimi oblikami nevarnosti na spletu in zagotoviti ustrezen nivo spletne varnosti, v okoliščinah ko je to potrebno. Naši spletni tečaji niso v naprej posneti tečaji ali tečaj kot na Youtube! Med našimi interaktivnimi spletnimi predavanji vsak udeleženec spremlja postopke ina zaslonu predavatelja, pravtako, pa ima predavatelj vpogled v to, kaj počnejo udeleženci. Udeleženci lahko kadarkoli zastavljajo vprašanja na katera predavatelj odgovarja sproti in pomaga pri odpravljanju napak, na katere naletijo udeleženci ob reševanju praktičnih primerov.

Program tečaja

Introduction and basic concepts related to hacking. Cmd - basic commands. Batch files bat. Virus overload memory (aplication floader).
Social Enginering attack. Zip Bomb virus. Wiping.
Starting the virus in Invisible Mode. Viruses Folder Floading and File Floading.
DOS and DDOS attacks (carried out using cmd).
Creating so called Phishing attack - desktop application pretending to be another application (on the example of Tibia game). Quiz.
Creating websites: HTML.
Creating websites: JavaScript, CSS.
Creating so-called Phishing attack - a website application pretending to be a Facebook login page.
Anonymity in Internet, Deep Web, Proxy, VPN, Tor.
Cryptography and Cryptanalysis. Ciphers and hashes. Security of passwords and ways of breaking them. Quiz.
Virtual Box. Installation of Kali Linux and getting to know the Linux commands, Information Gathering - getting to know the tools used to perform reconnaissance.
Kali Linux - Password Cracking - tools for password cracking.
Kali Linux - DDOS attacks carried out with the help of tools provided by Kali Linux (Ettercap, Slowloris).
Creating Keylogger. Quiz.

Naši partnerji