Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Dežela prihodnosti je tehnološki imperij umetne inteligence. Na žalost so zlobni Luditi sprožili invazijo in preplavili čudoviti svet z neverjetno količino smeti! Pomagajte prebivalcem dežele rešiti njihov svet z zbiranjem in ločevanjem električnih odpadkov. Na delavnici bomo iskupaj ustvarili aplikacijo za vaš pametni telefon, ob tem pa boš spoznal blokovno programiranje v okolju App Inventor, ki je bilo razvito ravno za namene zgodnjega učenja programiranja.

  • eno srečanje (delavnica)

  • 2 x 45 min (vsako srečanje)


brezplačno €0.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

Udeleženci delavnice se bodo seznanili z možnostmi ustvarjanja lastnih aplikacij za mobilne naprave in pametne telefone. V okviru srečanja bomo uporabljali okolje AppInventor, v katerem bomo izdelali aplikacijo in jo oblikovali. Oblikovanje vizualne oblike aplikacije je zelo preprosto - na zaslonu telefona so postavljeni različni predmeti (gumbi, okna, grafike). Nato je mogoče te elemente programirati z ukaznimi bloki, ki na tanačin v aplikacijo vgraditi različne funkcionalnosti. Projekt, ki ga bomo izdelali na delavnici, bodo uporabniki mobilnih naprav in telefono lahko prenesli na svoje naprave in jih uporabljali tudi po zaključku delavnice.

Program tečaja

Cilj brezplačne delavnice je predstaviti osnove oblikovanja mobilnih aplikacij in uporabo okolja App Inventor namenjenega izdelavi mobilnih aplikacij s pomočjo blovnega programiranja. Naša naloga ne bo le razvoj vmesnika ampak tudi za programiranje nekaterih funkcij.

Naši partnerji