Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Dežela prihodnosti je tehnološki imperij umetne inteligence. Na žalost so zlobni Luditi sprožili invazijo in preplavili čudoviti svet z neverjetno količino smeti! Pomagajte prebivalcem dežele rešiti njihov svet z zbiranjem in ločevanjem električnih odpadkov. Na delavnici bomo iskupaj ustvarili aplikacijo za vaš pametni telefon, ob tem pa boš spoznal blokovno programiranje v okolju App Inventor, ki je bilo razvito ravno za namene zgodnjega učenja programiranja.

  • eno srečanje (delavnica)

  • 90 minut (vsako srečanje)

  • Število udelžencev (12)


brezplačno €0.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

Predstavili vam bomo možnosti ustvarjanja lastnih aplikacij za mobilne telefone. Udeleženci delavnice bodo uporabljali okolje App Inventor, v katerem bodo pod vodstvom inštruktorja oblikovali in izdelali mobilno aplikacijo. Oblikovanje grafiče podobe aplikacije, oziroma uporabniškega vmesnika je v osnovi dokaj preprosto - na zaslon telefona se razporedi različne sestavne elemente (gumbe, okna, grafike), v nadaljevanju pa je te elemente mogoče programirati. App Inventor omogoča programiranje z programskimi bloki. Aplikacijo, ustvarjeno na delavnici, lahko udeleženci preizkusijo na svojih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Program tečaja

Cilj brezplačne delavnice je predstaviti osnove oblikovanja mobilnih aplikacij in uporabo okolja App Inventor namenjenega izdelavi mobilnih aplikacij s pomočjo blovnega programiranja. Naša naloga ne bo le razvoj vmesnika ampak tudi za programiranje nekaterih funkcij.

Naši partnerji