Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Delavnica, namenjena otrokom in njihovim staršem ali starim staršem, da skupaj spoznajo vznemirljivi svet računalniškega programiranja.

Najsodobnejše rešitve umetna inteligence so v nevarnosti. Zlonamerna organizacija se skuša znebiti vseh pametnih elektronskih naprav. Organizirajte obrambo superračunalnika Glados in onemogočite nevarne računalniške viruse! Skupaj bomo spoznali osnove programiranja. Naučili se bomo, kako je mogoče programirati videz in gibanje fantazijskih likov pravih računalniških iger in spoznali programske zagonske ukaze, koncept programske zanke in še kaj! Zabavno bo!

  • eno srečanje (brezplačna delavnica)

  • 2 x 45 min (v računalniški učilnici)

  • Število udelžencev (15)


brezplačno €0.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

Delavnica ti omogoča vpogled v osnove programiranja z izobraževalnim programskim jezikom Scratch. Spletno okolje Scratch je zelo intuitivno za uporabo in ponuja velike možnosti. Programiranje je zelo preprosto, programske strukture so pripravljene v obliki več barvnih elementov, ki se jih sestavlja kot sestavljanko v delujoč program. Na ta način je mogoče zelo enostavno ustvariti interaktivne zgodbe, animacije ali igre. Delujoč program, igro, ali animacijo lahko odnesete domov ali jo delite s prijatelji.

Program tečaja

Cilj delavnice je udeležence vpeljati v osnove programiranja v blokovnem programskem jeziku v okolju Scratch. Ob spoznavanju osnov programiranja bodo imeli udeleženci priložnost razvijati in krepiti veščine, ki jih bodo lahko uporabljali v šoli in vsakdanjem življenju. Usvajali bodo načine logičnega razmišljanja, sklepanja, iskanja rešitev za različne probleme, z novim znanji bodo dobili možnost izboljšati svoje kompetence na področju matematike. Skupaj se bomo podali na izjemno pustolovščino, kjer se učenje prepleta z zabavo. Pridružite se nam in skupaj odkrijmo čarobni svet Minecrafta ter se naučimo ustvarjati lastne interaktivne zgodbe!

Naši partnerji