Coding Giants - programming for children - Programiranje kot najboljša izbira drugega tujega jezika, ki se ga naj uči vaš otrok

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Programiranje kot najboljša izbira drugega tujega jezika, ki se ga naj uči vaš otrok


3 minutes reading

Trije razlogi, zakaj je vredno razmisliti o programiranju in programskih jezikih, ko razmišjamo o drugem tujem jeziku, ki bi se ga naj učil vaš otrok

Starši se vsekakor zelo zavedamo prednosti in vrednosti učenja tujih jezikov za naše otroke. Tuje jezike se otroci učijo v osnovni šoli, v sklopu rednega učnega procesa in v sklopu obšolskih dejavnosti. Veliko otrok se uči tujih jezikov že v sklopu vrtčevskega oz. predšolskega obdobja. Glede na način življenja, vse prisotno IKT in vedno bolj digitalni družbi, se vedno več staršev zaveda, da je zgodnje učenje programiranja pravzaprav učenje “tujega” jezika.

Zakaj torej ob tujem jeziku, otroke učimo tudi programskih jezikov?

1. Programiranje je edini univerzalni jezik

Programiranje je univerzalen jezik. Veliko držav vključuje zgodnje učenje programiranja v kurikulume v nacionalne šolske sisteme (Avstralija, Velika Britanija, Saudska Arabija,…).

2. Programiranje ni omejeno zgolj na določen sektor

Programiranje je znanje oz. veščina, ki je vedno bolj potrebna v različnih panogah (medicina, poučevanje, marketing, ….).

3. Programiranje je enostavno “za vadit”

Ko se učimo tujih jezikov, je izjemnega pomena konverzacija med dvema ali več osebami. Ob klasičnem načinu učenja tujega jezika, seveda obstajajo tudi druge oblike (aplikacije za učenje tujih jezikov, video in zvokovni  posnetki, …), a kljub temu je še vedno izjemno pomembno, da je ob nas nekdo, ki zna jezik, ki se ga učimo, saj je konverzacija med dvema ali več osebami še vedno zelo učinkovit način učenja tujega jezika. Imeti sogovornika za jezik, ki se ga učimo, ni vedno mogoče, sploh pa ni mogoče, da bi nam bil nekdo vedno na voljo. Pri učenju programiranja je drugače.  V primeru programiranja ob zagonih programske kode, spremljanje izvajanja in toka programov, odprave napak ... poteka komunikacija ves čas.

 V šoli programiranja Coding Giants, se zavedamo izjemnega pomena zgodnjega učenja programiranja za otroke in mlade. Vabimo vas k obisku naše spletne strani https://www.codinggiants.si/ , kjer lahko najdete informacije o vpisu na brezplačne poskusne lekcije, brezplačne lekcije, ali šolo programiranja. Izbirate lahko med več različnimi program za vsako starostno kategorijo.

Vabljeni v Coding Giants družino, kjer se bomo skupaj naučili univerzalnega jezika, ki ga razumejo in uporabljajo po vsem svetu.

Še več o razlogih, zakaj je programiranje univerzalen drugi jezik, tudi  na:

https://venturebeat.com/offbeat/why-my-kids-will-learn-to-code-as-a-second-language/
https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ697292.pdf


Nazaj Naprej

Oceni članek

Programiranje v Minecraftu - raziskovanje in spreminjanje popularne igre
Blog

Programiranje v Minecraftu - raziskovanje in spreminjanje popularne igre

Minecraft je ena izmed najbolj priljubljenih iger - in ne samo med otroki in mladino, igrajo jo tudi odrasli! Igralcem omogoča, da...

Preberi več
Kakšne so koristi učenja programiranja v programskem jeziku Scratch?
Blog

Kakšne so koristi učenja programiranja v programskem jeziku Scratch?

Učenje programiranja je odličen način za razvoj analitičnih sposobnosti otroka. Ta vidik je zelo pomemben predvsem z vidika nadalnjega...

Preberi več

Naši partnerji