Coding Giants - programming for children - Kaj je C# in zakaj bi se ga naj naučili že otroci?

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Kaj je C# in zakaj bi se ga naj naučili že otroci?


3 minutes reading

C# so razvili pri podjetju Microsoft,  namenjen je razvoju raznovrstnih programskih rešitev, tudi za izdelavo računalniških iger. Preprostost in priljubljenost programskega jezika sta dejavnika, zaradi katerih je priljubljen pri tistih, ki šele spoznavajo svet programiranja.

Zakaj bi morali razmisliti o C# kot programskem jeziku, ki se ga naj učijo že otroci

C# ni programski jezik, ki ga lahko uporabljajo samo tehnični strokovnjaki, ampak se ga danes učijo otroci, in pri tem razvijajo in krepijo svoje različne druge sposobnosti.

Enostaven za učenje

Ko nanese pogovor na programske jezike, si pogosto predstavljamo podobe programerskih zanesenjakov, vendar je C# tako enostaven programski jezik, da se ga lahko naučijo celo otroci. Ker je objektno usmerjen jezik, se ga je lažje naučiti, njegove možnosti pa lahko otrokom pomagata pri učenju in dojemanju programiranja v širšem smislu.

Izobraževalna in sodelovalna skupnost uporabnikov C#

Izbira C# na samem začetku vstopa otroka v svet programiranja se pokaže kot dobra izbira tudi zaradi razvite spletne skupnosti uporabnikov tega razširjenega programskega jezika, ki omogoča otrokom dostop do gradiv in virov primernih za različne starostne skupine. Otrokom je na voljo množica izobraževalnih video vsebin in vodičev programiranja za različne starosti in različne nivoje uporabnikov, ki jo zagotavlja podjetje Microsoft. 

Omogočite svojim otrokom dodatne spodbude v razvoju logičnega mišljenja

Posameznik, ki se posveti učenju programskega jezika, dokazano izboljša sposobnost logičnega razmišljanja, to velja zlasti še za zgodnje učenje programiranja. Otroci z učenjem programiranja in analiziranjem računalniške kode razvijajo svoje sposobnosti na nivoju logike, izboljšajo svojo ustvarjalnost in sposobnost ustvarjanja nečesa novega.

C# je osnova za učenje razvoja iger

Starši bi jih najraje prepovedali, otroci jih obožujejo. Računalniške igre, seveda. Še posebej računalniške igre preko spleta so nekaj, kar današnje mlade generacije izjemno navdušuje in privlači. Toda tisto, kar je najbolj vznemirljivo, je možnost ustvariti lastno igro. Znano je, da C# predstavlja osnovo za Unity Game Engine, platforme za razvoj iger. Unity Game Engine je uveljavljeno orodje za razvoj iger in z učenjem C# lahko otroci naredijo prvi korak v smeri uspešnega razvijalca iger, ki v današnjih časih predstavlja zelo uspešno in dobro plačano kariero.

Učenje C# za boljšo prihodnost

Nič ne kaže, da bi se trend zaposlovanja na področju razvoja informacijskih tehnologij zmanjšal, kar je zagotovo tehten razlog za zgodnje uvajanje učenja programskih jezikov. Programerski začetki s C# pomagajo otrokom razumeti objektno programiranje in nadaljnje učenje sodobnih programskih jezikov, kot so npr. Java, Python ipd.. Otroci, ki bodo naredili svoje prve korake v svet programiranja s programskim jezikom C#, bodo v prihodnje lahko odlični razvijalci programskih rešitev za različne potrebe.

Prvi koraki za boljšo prihodnost že danes

Morda se zdi nenavadno razmišljati o programiranju kot aktivnosti otrok v zgodnjih letih. Toda če razmišljamo, da bodo najmlajši že v svojih zgodnjih letih pripravljeni na to, kar prinaša prihodnost, je to lahko odlična osnova za njihov uspeh v nadaljnjem izobraževanju in delu. Naredite prvi korak danes in omogočite svojemu otroku učenje programskih jezikov kot je C#.

Vir: https://vnaya.com/what-c-is-and-why-you-should-have-your-child-learn-it/

 


Nazaj Naprej

Oceni članek

Ali se je mogoče naučiti programirati s pomočjo priljubljenih računalniških iger?
Blog

Ali se je mogoče naučiti programirati s pomočjo priljubljenih računalniških iger?

Starši bi jih najraje prepovedali, otroci jih obožujejo. Računalniške igrice, seveda. Vendar pa je mogoče s pravilnimi pristopi igranje...

Preberi več
Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?
Blog

Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?

Izbira obšolskih dejavnosti za vašega otroka zagotovo ni lahka naloga. Po eni strani je razlog zelo velika ponudba različnih dejavnosti,...

Preberi več

Naši partnerji