Coding Giants - programming for children - Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?


3 minutes reading

Izbira obšolskih dejavnosti za vašega otroka zagotovo ni lahka naloga. Po eni strani je razlog zelo velika ponudba različnih dejavnosti, po drugi strani pa ni lahko izbrati prave dejavnosti, tiste ki jih bo otrok dejansko razvijal in jih z veseljem obiskoval. Tuji jeziki, šport, glasba, – katero dejavnost izbrati?

Kako izbrati prave obšolske dejavnosti?

Obšolske dejavnosti so na eni strani dopolnitev izobraževanja v šoli, po drugi strani pa so priložnost za razvijanje interesov in talentov, česar šola pogosto ne zadovoljit v pravi meri. Prav v obšolskih dejavnostih se lahko učenci osredotočijo na točno to, kar želijo početi, kar jim je v veselje ali za kar so posebej talentirani, npr. igranje inštrumenta, ukvarjanje z določenim športom, učenje tujih  jezikov ali pa če hočete učenje programiranja .

Kako izbirati dodatne aktivnosti?

  • o tem kaj ga zanima se morate v prvi vrsti pogovoriti z otrokom,
  • preverite ponudbo obšolskih dejavnosti v vaši bližini,
  • pridobite mnenje drugih staršev o izkušnjah z dejavnostmi, ki so jih sami izbirali,
  • izberite obliko dejavnosti, ki vam najbolj ustreza, razmislite tudi o možnostih izobraževalnih dejavnosti preko spleta..

Programiranje kot obšolska dejavnost dejavnost otroka? 

Obstaja veliko razlogov za zgodnje učenje programiranja. Programiranje spodbuja razvoj ustvarjalnost in logično razmišljanje. Velika prednost učenja programiranja kot obšolske dejavnosti je tudi možnost, da je to dejavnost, v katero se je mogoče vključit od koderkoli, saj so tečaji programiranja na voljo v interaktivni obliki tudi preko spleta, hkrati pa je to dejavnost v kateri je mogoče združite učenje z zabavo.

Kot opažajo in poročajo starši, ki so izbrali programiranje kot dodatno obšolsko dejavnost svojih otrok, učenje programiranja ne predstavlja le razvoja digitalnih veščin, ampak za mnoge učenje programiranja predstavlja priložnost za intenziven razvoj ustvarjalnih veščin ter spodbujanje logičnega in analitičnega mišljenja. Programiranje kot dejavnost spodbuja domišljijo in veča samozavest otrok pri reševanju različnih problemov in tudi pri spopadanju s težavami v vsakodnevnem življenju. Mnogi starši učenje programiranja dojemajo tudi kot priložnost pridobiti znanja in veščine, ki bodo njihovim otrokom zagotovile boljše možnosti in priložnosti v nadaljnjem izobraževanje in kasneje pri izgradnji kariere, saj omogočajo vstop v panogo informacijskih tehnologij (IT), kot eno najbolj perspektivnih panog našega časa. 

V mednarodni šoli programiranja Coding Giants  ponujamo izobraževanja na področju zgodnjega učenja programiranja za otroke v starostnih skupinah od 7 - 9 let in od 10 - 12 let, ki lahko po osvojenih osnovnih principih programiranja, nadaljujejo izobraževanje v tečajih namenjeni mladini od 13 -19 let in se naučijo programiranja v sodobnih višjih programskih jezikih.

 

 

Nazaj Naprej

Oceni članek

Programiranje kot najboljša izbira drugega tujega jezika, ki se ga naj uči vaš otrok
Blog

Programiranje kot najboljša izbira drugega tujega jezika, ki se ga naj uči vaš otrok

Trije razlogi, zakaj je vredno razmisliti o programiranju in programskih jezikih, ko razmišjamo o drugem tujem jeziku, ki bi se ga naj...

Preberi več
Kateri so najbol priljubljeni programski jeziki za otroke?
Blog

Kateri so najbol priljubljeni programski jeziki za otroke?

Učenje programiranja je dandanes postalo zelo priljubljeno, vendar si vsi otroci v prihodnosti ne želijo postati programerji. V zgodnjih...

Preberi več

Naši partnerji